Vloerisolatie

Drie toepassingen

  1. Thermische isolatie voor het gelijkvloers: isolatieplaten gecombineerd met styrobet. (alternatief voor gespoten PUR)
  2. Thermische isolatielaag: Isobet en Styrobet
  3. Thermische en akoestische isolatie voor tussenvloeren in appartementen: Isobet-Plus

 

 

Thermische isolatie voor het gelijkvloers

Styrobet kan in combinatie met EPS-platen gebruikt worden voor isolatie van het gelijkvloers, een systeem dat 100% recycleerbaar is en milieuvriendelijker dan systemen zoals gespoten polyurethaan.

Oneffenheden in de ondergrond worden uitgevlakt met Styrobet, waarboven de EPS-platen geschrankt geplaatst worden. Uitsparingen voor leidingwerk of uitspringende bouwelementen worden uitgesneden in de eerste laag EPS en opgevuld met Styrobet. Hierop kunnen de volgende lagen geplaatst worden. De totale dikte van het isolatiepakket wordt per project bepaald in functie van de EPB-eis.

Thermische isolatie

Isobet en Styrobet zijn lichte isolerende mortels, samengesteld uit gerecycleerde EPS-korrels, vermiculiet, cement als bindmiddel en toeslagstoffen voor het verkrijgen van betere eigenschappen.

Deze vloerisolatie wordt doorgaans aangewend als thermische uitvullaag bij ongelijkheden, niveauverschillen en uitvullen van buizen bv. tussenvloeren van appartementsgebouwen. Het verschil tussen beide producten:

Isobet is een product dat enkel wordt geplaatst door Thiers-Horizon als gecertificeerde aannemer.

Styrobet is een product dat kant-en-klaar verpakt en verkocht wordt door fabrikant Pirobouw. Tijdens het samenvoegen van de ingrediënten, dient enkel nog water toegevoegd te worden.

Uitvulling ongelijkheden

Isobet en Styrobet is een handige uitvulling van ongelijkheden en buizen. Een vaak voorkomend probleem bij vloeren is de wirwar aan elektriciteits-, water- en verwarmingsbuizen. Om de vloer te kunnen isoleren met een 'klassieke' isolatieplaat moet er eerst een egalisatiechape geplaatst worden. Isobet en Styrobet combineren de twee lagen: egalisatie en isolatie in één laag.

Perfecte vloerisolatie

Koudebruggen zijn met Isobet en Styrobet uitgesloten.
Het geheel wordt namelijk naadloos en zonder onderbreking aangebracht.  Ook de afwerking tegen muren en rond buizen is perfect uit te voeren. De isolatiewaarde is afhankelijk van de uitvoerbare dikte, dewelke per project wordt onderzocht.

Kwaliteitsgarantie

Isobet en Styrobet worden reeds 50 jaar geplaatst.
En garandeert daardoor een constante en hoge kwaliteit.

"Reeds 50 jaar plaatser van isolerende mortels"

Akoestische isolatie

Isobet-Plus is een systeem voor het zowel thermisch als akoestisch isoleren van tussenvloeren. Het Isobet-Plus-systeem wordt bekomen door op de Isobet-laag een speciaal ontwikkelde, akoestisch isolerende folie te plaatsen.

Perfecte geluidsisolatie

Het Isobet-Plus-systeem is een perfecte vertaling naar de praktijk van het principe zwevende dekvloeren.  Isobet-Plus reduceert de contactgeluiden met 27 dB (D Lw = 27 dB  EN ISO 717).

Kwaliteitsgarantie

Om te garanderen dat elke vloer perfect wordt uitgevoerd, wordt het Isobet-Plus-systeem exclusief door de erkende uitvoeringsfirma Thiers-Horizon geplaatst.  Bij contactgeluidsisolatie zijn het immers de details die de isolatiekwaliteit maken.

3 x duurzaam

Milieubewust

Door het kleinere gewicht dan een zand-cement chape is het vervoer van isolerende mortels minder milieubelastend.

Bovendien komen bij de plaatsing van de isolerende mortels geen gassen vrij die hinderlijk of schadelijk kunnen zijn voor de personen die het product verwerken of voor het milieu.

Hergebruik EPS-afval

Meer dan 90% van het volume van Isobet/Styrobet bestaat uit gerecycleerde EPS-korrels afkomstig van bewerkt EPS-afval.

Dit betekent een verkleining van de EPS-afvalberg; EPS-afval wordt meestal aanzien als een probleem-afvalstof die vaak nog verbrand wordt.

 

Besparing natuurlijke rijkdommen

Het hergebruik van EPS-afval betekent ook een besparing op de verbruikte natuurlijke rijkdommen in tegenstelling tot bijvoorbeeld gespoten schuimen waarvoor nieuwe grondstoffen moeten gebruikt worden.