Muurisolatie

60 jaar na-isolatie van bestaande spouwmuren

Voor bestaande woningen met een lege spouwmuur is het aangewezen om deze te isoleren voor een beter thermisch comfort.  Hiervoor gebruiken we inblaasbare glaswolvlokken, bestaande uit glasvezels die op gelijke wijze als glaswolrollen en -platen geproduceerd worden, maar geen bindmiddel bevatten. De wol is waterafstotend, niet statisch en heeft een hoge, blijvende isolatiewaarde. De plaatsing van het product kan bij alle weersomstandigheden worden uitgevoerd.

Het inblazen van de spouwmuur met glaswolvlokken zal de gevoelstemperatuur in de woning aanzienlijk verbeteren en een blijvend aangenaam gevoel genereren. Bovendien verdient u de investering gemiddeld op 5 jaar terug door de besparing op uw energiefactuur.

Thermische isolatie

Dankzij de specifieke eigenschappen van glaswol kan probleemloos de volledige spouw opgevuld worden, zonder enig vochtrisico en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut met isolatie.

Bovendien is de na-isolatie van de spouwmuur uitermate stabiel waardoor de goede thermische isolatie door de jaren heen perfect behouden blijft.

Akoestische prestaties

Glaswol kent zeer gunstige geluidsabsorberende eigenschappen en draagt daardoor dus merkbaar bij aan het akoestisch isoleren van uw buiten- of binnengevels.

Lichte holle binnenwanden (bijvoorbeeld holle gipskarton-wanden) die alle geluid doorlaten, dempen de geluiden merkbaar na het vullen met glaswol.

Kwaliteitsgarantie

Een spouwmuur is een delicaat bouwonderdeel. Vooraleer de isolatiewerken aangevangen worden, wordt het gebouw door een gecertificeerde inspecteur beoordeeld op zijn hygrothermisch gedrag.

Indien het gebouw geschikt is voor na-isolatie worden deze werken door gecertificeerde uitvoerders gerealiseerd.

thiers-horizon-muurisolatie-scan

Subsidie én besparing

Indien de spouwmuur voldoet aan de eisen omschreven in de technische specificatie STS71-1, kan U €5 per m² subsidie ontvangen. Bv. voor een geveloppervlakte (excl. ramen) van 100m² ontvangt U €500 subsidies. De subsidie dient U aan te vragen bij de netbeheerder.

Bovendien bespaart U op energiekosten. Hoe beter de gebouwschil geïsoleerd is, hoe minder energie U verbruikt om het gebouw te verwarmen. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt 5 jaar. Bereken zelf uw terugverdientijd voor na-isoleren van een bestaande spouwmuur op www.energiesparen.be .

"Reeds 60 jaar ervaring in na-isolatie van spouwmuren"