Isolatie platte daken

Het Pirotherm-systeem is een perfect isolatiesysteem voor alle soorten platte daken:  van kleine renovaties tot grootschalige nieuwbouwprojecten.

Het Pirotherm-systeem combineert de Pirotherm-isolerende mortel met EPS-platen tot een sterk isolerende afschotlaag voor platte daken, zowel voor nieuwbouw als renovatie.  Elke gewenste U-waarde (=isolatiewaarde) kan gerealiseerd worden.

Het Pirotherm-systeem vervangt drie onderdelen uit de klassieke dakopbouw: dampscherm, hellingsbeton en isolatieplaten, wat resulteert in een kortere uitvoeringstermijn en lagere kostprijs.

Het Pirotherm-systeem is de ideale ondergrond voor iedere dakdichting:
- zowel bitumineuze als synthetische
- zowel losliggend, partieel hechtend als volvlakkig hechtend
- zowel warm gelast als koud gekleefd

Perfect afschot

Het Pirotherm-systeem is een flexibel systeem waarbij zonder enig probleem een perfect meerzijdig afschot gecreëerd kan worden, onafhankelijk van de vlakheid van de ondergrond. Het afschot voorkomt hinderlijke en schadelijke plassen en vormt de ideale basis zowel voor alle soorten dakballastlagen: grind, terrassen, groendaken, etc., als ook voor onbelaste daken.

Het geheim daarvoor zijn de in Pirotherm-mortel ingebedde EPS-platen met verschillende dikten.

Kwaliteitsgarantie

Het Pirotherm-systeem wordt reeds 50 jaar geplaatst.  Dankzij deze enorme ervaring kunnen wij de beste oplossing voor uw plat dak voorstellen.

Om U te garanderen dat elk plat dak perfect wordt uitgevoerd, wordt het Pirotherm-systeem exclusief door erkende uitvoeringsfirma's geplaatst. Bovendien is het Pirotherm-systeem ATG-gecertificeerd.

 

Onbrandbaar dak

Pirotherm heeft een uitstekend brandgedrag.  
Bij een dakbrand  kan enkel de dakbedekking met eventuele ballastlaag beschadigd worden, het Pirotherm-systeem beschermt de onderliggende bouwelementen.

Deze belangrijke eigenschap heeft al meerdere gebouwen voor een ramp behoed bij een dakbrand. (cfr. artikels "Het belang van bewezen onbrandbaarheid" uit Dakenraad en "Pirotherm-systeem voorkwam een ramp" uit De Dakdekker)

Isolatiesysteem voor parkeerdaken

Dankzij de zeer hoge druksterkte van het Pirotherm-systeem is het systeem ook de perfecte isolatie voor de toepassing van parkeerdaken.  Alle denkbare afwerkingen zijn mogelijk: betontegels, beton, gietasfalt, etc.

Perfecte dakisolatie

Koudebruggen zijn met het Pirotherm-systeem uitgesloten. Het geheel wordt namelijk naadloos en zonder onderbrekingen aangebracht.
Ook aanwerkingen aan koepels, dakranden, opgaande gebouwdelen,... zijn perfect realiseerbaar. Voor ieder project wordt een optimalisatie van het systeem bestudeerd om de gewenste of volgens het EPB-verslag voorgeschreven isolatiewaarde te behalen.

Solarproof®

Het Solarproof® systeem combineert de optimale dakisolatie van het Pirotherm-systeem met een nieuw ontwikkelde geïntegreerde zonnecollector. De geïntegreerde zonnecollector is een horizontale warmtewisselaar die zonnewarmte opvangt en deze warmte verplaatst naar waar nodig. Dit kan zowel gebruikt worden voor huishoudelijke, als industriële toepassingen; bv. met behulp van warmtepompen verwarming van huishoudelijk warm water of zwembadwater, stomerijen, etc. Dit resulteert in een gratis en groene energiebron dewelke de warmte- en koude vragen van uw gebouw verlaagt en optimaliseert.

Het Solarproof® systeem kan ook in combinatie met vlak gekleefde zonnepanelen gebruikt worden. Door deze zonnepanelen op het Solarproof® energiedak te plaatsen, verlaagt de werkingstemperatuur van de cellen, hetgeen resulteert in een verhoogde efficiëntie en opbrengst.

Meer info in detail (website www.solarproof.be)

"Via Solarproof® thermische energie genereren uit je dak"