Brandbeschermende pleisters

Plaatsen brandbeschermende pleister

Thiers-Horizon is ook plaatser van brandbeschermende pleisters, Piro-s en Piro-c, dewelke worden geproduceerd door fabrikant Pirobouw.

Piro-s(teel) en Piro-c(oncrete) zijn spuitpleisters met uitmuntende brandwerende prestaties geschikt voor het beschermen van staal en beton, zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Piro-s en Piro-c kan door iedereen aangebracht worden met gebruik van traditionele spuitapparaten. Belangrijk is dat vereiste dikte gerespecteerd wordt. De brandbeschermende pleister bestaat uit een vezelvrije samenstelling van vermiculiet, perliet en toeslagstoffen met gips als bindmiddel. Deze samenstelling resulteert in een hoge brandwerende waarde en garandeert een uitmuntende mechanische sterkte. In tegenstelling tot sommige andere brandbeschermende pleisters zijn deze producten hard en slijtvast, waardoor ze na verloop van tijd niet verpulveren. Zowel Piro-s als Piro-c kunnen beschilderd worden.

thiers-horizon-brandwerende-pleisters_01

Toepassing op beton: Piro-c

Piro-C: de C staat voor 'Concrete'. Dit product wordt toegepast op betonnen wanden, plafonds, draagbalken en kolommen.

Vloeren en plafonds
REI 120: dikte ≥8mm

Kolommen en balken
REI 120: dikte ≥14mm

brandbeschermende pleisters

Toepassing op staal: Piro-s

PIRO-S: de S staat voor 'Steel'. Dit product wordt toegepast op diverse bestaande en nieuwe stalen dragende constructies.

Op stalen profielen (kolommen en balken) omwikkeld met grip-latt
REI 60 : dikte ≥20mm
REI 120: dikte ≥35mm

 

Pirobouw_Piro_S